zaterdag 21 november 2015

Waterig

Wat doe ik hier ? Gewoon, struikjes poten
(klik op foto voor grote formaat)
Het is weer de derde zaterdag in de maand, dus de dag wordt vrijgehouden voor het Parkbos Haarzuilens. Struikjes poten staat op het programma.

Maar voor we het Parkbos in gaan heeft Tijs besloten om nog een paar uurtjes te gaan ringen. 
Ik help, vrijdagavond, Tim in het veld om alles klaar te zetten. Het is donker, koud en in het veld lopen we door meerdere door de regen ontstane slootjes.
Zaterdagmorgen rond zes uur ben ik weer in de polder. Het is donker, koud en het regent een klein beetje. De netten gaan open en  twee bokjes en drie watersnippen laten zich vangen in de netten. Inmiddels is de drup verandert in echte regen.

meten

Bokje

Wegen ( Watersnip)

Watersnip - Bokje

Jong versus volwassen Watersnip


Maurice, Tijs, Job en ik duiken in de auto van Maurice, waar de vogels van een ring voorzien worden en de nodige metingen en vergelijkingen plaatsvinden.
Ach, weer eens wat anders. Niet buiten in het veld, in de wind en kou (plm. 3 graden), maar uit de wind, droog bij 19 graden.
Leuk het Bokje en de Watersnip naast elkaar te zien. Ook wel aardig een jonge en een oude Watersnip op één foto.
Het blijft regenen en er wordt besloten om de netten in te halen.


Op tijd meld ik me in de boerderij. Binnen regent het ook, maar niet zo hard als buiten. Een aantal dakpannen zijn weggewaaid en het water komt door de tussenvloer naar beneden.
In regenpakken komen de vrijwilligers van Natuurmonumenten binnen en Henk maakt zich zorgen of het werk wel door kan gaan. Besloten wordt om toch te gaan en te kijken waar het schip strand.
Met z’n allen richting het Parkbos, waar Tim met een plantschema in de hand de struikjes verzamelde en Roy kwam aanrijden met de spaden en handschoenen.

Tim zoekt de struikjes uit
Regen of geen regen, met de struikjes, op naar het veld. En wat voor veld!! De aarde was goed losgemaakt, maar door al die regen werd het een gevecht om de laarzen weer terug te krijgen uit de zuigende modder.

Parkbos

Tot over de enkels in de modder

Planten

Vast in de modder

Tim

Samen planten

Roy

Dochter beloofd, haar boom recht te zetten


Langzaam aan werd het toch droger en na de koffie kwam zelfs de zon even tevoorschijn en kon de klus afgemaakt worden.

Koffiepauze

Het zonnetje komt door

Het werk zit er op.


Zo is het altijd wel weer bijzonder. Is het geen bijzondere klus, dan wel bijzondere omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten