woensdag 24 juni 2015

A touch of Pink.


Utrecht West werkt graag met kleuren. Was het een vorige keer, rood-wit en de eindbestemming kasteel Haarzuilens. Dit keer is het dus een klein beetje roze. Ben benieuwd waar we uitkomen.
Ja, ik ben met pensioen, maar werd ook dit jaar weer gevraagd om er bij te zijn en tijdens de dag wat foto’s te maken. Leuk toch om ook op deze manier nog contact te houden met je oude district.
Een beetje roze is een roze vogeltje op je pak genaaid, roze nagellak, roze oorbellen, een roze petje of natuurlijk een roze T-shirt. Maar je kan natuurlijk ook een wit overhemd in een bad met roze verf zetten.
In de middag verzamelen bij het bureau en vervolgens gezamenlijk naar Bisonspoor, Maarssenbroek, waar een flink potje gebowld werd, onder het genot van een drankje en een hapje.
Knap dat toch regelmatig alle kegels om gingen tussen al die filmbeelden, muziek, laserstralen en in het schemer door.
Overigens ook hier een klein beetje roze. Tussen de kegels staat een roze. Staat deze vooraan en gaat bij de eerste gooi alles om, dan een prijsje.
Vervolgens terug naar Leidsche Rijn, naar de inmiddels tussen de nieuwbouw en aan het Lint gelegen boerderij Dengh. In de boerderij is het restaurant en de bijgebouwen zijn geschikt voor een mooi feestje. 


De roze (paarse) loper lag uit en een roze ballonnen ereboog stond bij de ingang.
Donkere wolken pakten zich samen boven Leidsche Rijn, maar het bleef droog. Volgens afspraak eerst de groepsfoto gemaakt. Vervolgens vrij rond gelopen en diverse groepjes op de foto gezet.
Ja, en als Frank Rijkaard dan komt kijken wil natuurlijk iedereen met hem op de foto.
En Frank ? Die bleef lachen en kijken naar al die telefoons.Inmiddels was de BBQ klaar. Het kon net, buiten eten bij een inmiddels soms waterig zonnetje. Prima verzorgd en voldoende om alle magen te vullen.
Onder leiding van een DJ werd er volop gedanst tot in de late uurtjes. Ach, die tijd heb ik gehad, maar de jeugd vermaakte zich er prima.

Volgens mij kan Utrecht West weer terugkijken op een geslaagde teamdag. 


DEN ENGH
De monumentale boerderij is onderdeel van Ridderhofstad Den Engh, dat dateert uit de 13e eeuw . De combinatie van kasteeleiland, boerderij en ligging in het landschap maakt Den Engh tot een van de mooiste plekken van Leidsche Rijn. De fundamenten van het kasteel bevinden zich nog steeds in de bodem van het naastgelegen eiland.
Met restaurant Dengh! is er weer een plek bijgekomen waar je makkelijk vanaf Het Lint terecht kunt voor een moment van ontspanning, eten en drinken. Samen met Ridderhofstad Den Engh vormen het Castellum Hoge Woerd en Parkrestaurant Anafora de drie grote trekpleisters in het Máximapark.
De afgelopen jaren heeft de gemeente ervoor gezorgd dat de boerderij weer in haar oorspronkelijke open landschap is komen te liggen. De gebouwen en de grond werden aangekocht. Vervallen bijgebouwtjes, schuren en een woning zonder historische waarde werden opgeruimd, historische toegangswegen naar Den Engh werden teruggebracht (Verlengde Enghlaan, Verlengde Smalle Themaat), parkeerplaatsen aangelegd, het monumentale koetshuis werd gerestaureerd en nieuw groen rondom Den Engh werd aangeplant. (www.regioleidscherijn.nl)
In een verkoopakte uit 1259 wordt kasteel Den Engh voor het eerst genoemd. Waarschijnlijk bestond het kasteel in de late middeleeuwen uit een omgrachte woontoren en een voorburcht waarop boerderijen en bijgebouwen stonden. In 1536 werd Den Engh opgenomen in de lijst van ridderhofsteden

LEIDSCHE RIJN - Frank Rijkaard gaat de restaurantbranche in. In het Máximapark in Leidsche Rijn heeft hij donderdagmiddag zijn eigen restaurant Dengh geopend. Ook zaakwaarnemer Perry Overeem heeft geld in de zaak gestoken.
Het idee voor het familierestaurant ontstond toen Overeem het pand leeg zag staan. Hij woont er in de buurt en zag kansen omdat er in Leidsche Rijn veel behoefte is aan horeca waar ook kinderen hun gang kunnen gaan. Het is niet zo dat Rijkaard en Overeem ook daadwerkelijk gaan werken in het restaurant. Er zijn mensen ingehuurd om de zaak te runnen.

Burgemeester Van Zanen was bij de opening aanwezig. Ook waren er veel prominenten uit de voetbalwereld aanwezig zoals Utrechter Marco van Basten die nu assistent-trainer is bij AZ. (bron: RTV Utrecht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten