zondag 26 april 2015

Een leuke dip

een plaatje van de roodborstlijster
Een dip is een vogel die ergens hoort te zijn, maar er nu net even niet is.
Zoals de roodborstlijster die gezien was bij een woning net buiten Maarssen in de vrije natuur. De bewoonster had de vogel laten melden bij waarneming, omdat de vogel zeldzaam en mooi is.
Maria had de melding gezien en vroeg of ik mee wilde. Natuurlijk wel, zo dichtbij huis zou het jammer zijn om deze speciale vogel te moeten missen.

op zoek naar
Bij aankomst staan er al diverse auto’s en wordt er al gespeurd met de kijkers. Maar ja rond het huis staat een schutting en de vogel zou er zo maar achter kunnen zitten.
Er wordt contact gemaakt met de bewoonster en die vindt het prima als alle vogelaars het erf op komen, mits de poort dicht blijft voor de hond.
Direct wordt duidelijk dat de roodborstlijster gisteren voor het laatst gezien is in de notenboom. De vogelaars verspreiden zich over het erf en de tuin en de bewoonster gaat koffie zetten voor de hele club. Je leeft per slot van rekening maar één keer en moet genieten van het leven, is haar motto.
Even later staat er een groot dienblad met kopjes koffie en een doos met bonbons.
De roodborstlijster laat zich niet meer zien, maar de grote bonte specht, de pimpelmezen, merels en nog enkele soorten laten zich goed zien. Zelfs de ooievaar komt nog even langs vliegen.

Pimpelmees

Grote Bonte Specht

Merel

Ooievaar
Ondertussen worden er ganzen eieren, van eigen ganzen, uitgedeeld voor het maken van een cake of voor het bakken van een flinke omelet.

buiten de poort nog meer vogelaars

Op weg naar huis zien we nog net hoe meneer fuut en worm of slak afgeeft  aan moeder fuut, die het vervolgens weggeeft aan de baby fuut, verscholen tussen de veren op haar rug.fuutje maar net zichtbaar.
Ach het kan dan wel een dip zijn, maar vervelend was het zeker niet.
Bedankt voor de gastvrijheid !!

pimpelmees

1 opmerking:

  1. Het was een dip, maar ontzettend leuk en een gastvrij onthaal. Ik zal het niet gauw vergeten! Mooie herinnering zo met je blog!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen