zaterdag 15 februari 2014

Alles in de wind.

Alles in de wind
De weersvooruitzichten zijn niet best voor de derde zaterdag in de maand. Erg veel wind, niet koud, maar wel veel regen. En toch staat er weer werken in de natuur gepland.


Er stond een straffe wind. Zelfs de Blauwe Reiger had moeite om vooruit te komen tegen de wind in. Maar het bleef droog en er kwam zelfs een zonnetje tevoorschijn.

werken in de natuur
Tim en Roy hadden voldoende werk uitgezet voor de vrijwilligersclub. Dit keer twee honderd boomstammetjes van drie meter lengte verzamelen vanuit een natuurgebiedje. Ofwel boompjes omzagen en op lengte van drie meter brengen en van de zijtakjes ontdoen. Vervolgens de stammetjes verslepen naar de weg, omdat het land te drassig is voor een voertuig. Een aardig arbeidsintensief klusje. Maar met een flinke groep, goed te doen.

mooi stukje natuur
Tussen de bedrijven door ook even genieten van de natuur. Een mooi beschermd stukje, waar de Kepen, Vinken en Putters rondvliegen. Haarzuilens en omgeving kennen mooie stukjes bijzondere natuur met een leuke diversiteit. Grienden, graslanden, bossen, parken, water, akkerlanden en een eendenkooi.

hout uit de natuur voor een ander gebied in de natuur


Roy, de boswachterdrie meter lang, vijf centimeter dik

2 opmerkingen:

  1. In de wetenschap dat jullie, vrijwilligers bergen verzetten, is het extra genieten in onze mooie natuur! Dus bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was eigenlijk dus een 'takkendag' ;-). Maar jullie zijn bikkels. Goed werk!

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen