zondag 19 januari 2014

Tuinvogeltelling

Pimpelmees
Eén Pimpelmees !!! Maar die bleef wel keurig zitten voor de foto.
Dat was het voor dit jaar. Al enkele jaren doen we mee met de telling en naast de Pimpelmees, waren er altijd een flinke groep huismussen, enkele merels en soms een roodborstje of een winterkoning tijdens de tel momenten.
Dit jaar is het de laatste tijd erg rustig in de tuin, ondanks de vetbollen, pinda’s, zaden en broodkruimels. Wat kan daar de oorzaak van zijn ? 
Het is te warm, (zelfs de geraniums bloeien nog buiten) waardoor er nog genoeg te eten is in de natuur en daarnaast blijven de trekvogels uit andere landen daardoor weg of komen later. Tot slot zijn de bomen bij de buren omgezaagd.

Kortom erg nieuwsgierig naar de resultaten van de vogeltelling 2014.
Het Winterkoninkje kwam ik van de week ook tegen, niet in de tuin, maar langs de sloot kant. Het lijft een leuk eigenwijs vogeltje.
Winterkoninkje

2 opmerkingen:

 1. Komt wel weer goed met je vogeltjes hoor, zet er maar gauw een nieuw boompje neer. Dat pimpeltje is je trouw gebleven en heeft het goed bekeken, want er is nu voer genoeg voor 1! Je winterkoninkje is beeldschoon, maar daarvoor had ik je al de nodige sterren gegeven op WN.
  groetjes
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Huib,

  Ook in onze tuin is het minder druk maar we zien toch elke dag wel leuke vogeltjes zoals Roodborstjes, meesjes en Vinkjes. En heel soms een Winterkoning. Maar vastleggen zoals jij dat doet in de tuin is mij nog amper gelukt. Heel mooi die WK!

  BeantwoordenVerwijderen