vrijdag 22 april 2011

Zingen goed voor je

Politiebureau Marco Polo
Met dit schitterende weer op de fiets naar bureau Marco Polo voor de wekelijkse repetitie. Ja, ook op Goede Vrijdag wordt er gerepeteerd. Natuurlijk zijn er wel een aantal zangers, die de Pasen elders doorbrengen, maar er waren toch nog 19 zangers aanwezig, sommigen zelfs in korte broek. Vandaag flink gerepeteerd voor het programma van 4 mei, de jaarlijkse Dodenherdenking in het Hoofdbureau.

Overigens kwam ik in een krantenartikel tegen dat zingen een positieve effect heeft op het lichaam.
Dat muziek een positief effect heeft op het lichaam is bekende. Luisteren naar muziek kan stress verminderen en dat kan leiden tot een lagere hartslag en bloeddruk. Muziek schijnt zelfs te werken als pijnstiller….
Als voorbeeld wordt in het artikel het verhaal aangehaald van een 76-jarige vrouw, die aan haar knieën geopereerd moest worden. De vrouw had last van te hoge bloeddruk, maar de bloeddruk verlagende medicijnen werkten niet. De vrouw vroeg of ze mocht zingen en na twee religieuze liederen daalde haar bloeddruk en na een nachtje doorzingen kon ze de volgende dag geopereerd worden ( bron: Volkskrant)
Ofwel waar zingen al niet goed voor is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten