zaterdag 16 maart 2019

Laat ze maar komen

Nee ze zijn er nog niet, maar de nesten zijn schoon

Ook een soort NL Doet.
Samen met de leden van het vogel ring station (VRS) De Haar de oeverzwaluwenwand weer in orde te maken voor de zwaluwen, die als het goed is, nu weer op weg zijn naar Nederland.

Klik op een foto voor een grotere weergave. De lightbox (fotostrip) werkt alleen met de browser FIREFOX.)Het oude zand en onkruid worden met de grondboor uit de gaten verwijderd en vervolgens wordt er schoon zand in de gaten gestopt en aangestampt.Een flinke klus, om de ruim 250 gaten weer opnieuw met zand te vullen. Met een flinke groep van zo’n tien man/vrouw toch bijna drie uur werk.
Een klein pluspuntje. De wind kwam toevallig net van achter de wand.

oeverzwaluw
Nu wachten op de komst van de oeverzwaluwen, die met hun korte pootjes het zand weg krabben en een gang maken, soms wel een meter diep, om daar aan het eind hun nest te bouwen.

Na deze klus samen rond de tafel om de plannen voor het komende ringjaar te bespreken.

Nog geen week na het schoonmaken en vullen met schoon zand van de nestgangen in de oeverzwaluwenwand werden de eerste oeverzwaluwen gesignaleerd in de directe omgeving van de wand.

3 opmerkingen:

  1. It is great to see you making one of these walls to help Sand Martins. I know that they are used frequently in Europe, but do not seem to have caught on here.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartstikke leuk! Ik verheug me er al weer op!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen