zaterdag 20 december 2014

Kerst met het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
(klik op de foto voor groter formaat)
Voor het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior is het niet zo bijzonder dat er in de periode voor de kerst een flink aantal kerstconcerten gegeven worden. Ook dit jaar staan er negen op het programma.
Wat dit keer wel nieuw is, is een eigen kerstconcert. Adriaan Donze en Cees van Oers, die sinds dit jaar de PR verzorgen voor ons koor, gaven het bestuur te kennen een eigen concert te willen organiseren. En dat deden ze, in de Grote kerk midden in Wijk bij Duurstede. De heren zijn er maanden mee druk geweest. Posters, flyers en afspraken maken en invulling van het geheel.
Vrijdagavond was het dan zover. Een bijna compleet koor. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om het koor op de foto te zetten.
Een prachtige, inderdaad grote kerk. Voor een koor de ideale plek om te zingen en dat deed het koor ook. Maar niet alleen de koorleden, ook de bezoekers, zongen enthousiast de ‘meezingers’ mee. Maar niet alleen de meezingers ook de andere kerstliederen werden zo hier en daar in de kerk stiekem meegezongen.
Wim v.d.Berg
Hans van Ede, oud Rijkspolitie veldwachter in Wijk bij Duurstede en zanger van ons politiekoor opende het concert, waarna Bert Landman de liederen aan elkaar praatte.
Natuurlijk stond het koor onder leiding van Michel de Valk en zat achter de piano en dit keer ook achter het orgel, Marjan Fey.
De burgemeester van Wijk bij Duurstede, de heer Tjapko Poppens vertelde het evangelie en merkte op dat hij nog niet eerder in zijn stadje zoveel politieagenten bij elkaar heeft gezien.
Namens de Eenheidsleiding van de politie Midden Nederland, was mevrouw Petra Bosman en mevrouw Jeanette de Reuver aanwezig.
Ook onze oud-zangers Wim van de Berg en Hans Warning behoorden tot de toehoorders.

Willem&Drees
Het is vanzelfsprekend dat wij, als zangers, het een mooi concert vonden. Maar op de mededeling dat ons koor in 2015 85 jaar bestaat en er dan een jubileumconcert zal komen, reageerden de afgevaardigden van de eenheidsleiding enthousiast met; ‘daar willen we bij zijn’
Na afloop werden de koorleden, door Willem&Drees als beloning voor dit optreden, getrakteerd op een doos heerlijk appels.

Nog een kleine anekdote. In de vorige blog meldde ik dat Michel zijn spullen had laten staan in Cothen. Maar hij kan beter. Is het opgevallen dat Michel zwarte suède schoenen draagt onder zijn uniform ? De reden is bijna ongeloofwaardig. Thuis stonden ergens twee zwarte schoenen, speciaal voor het politiekoor. Eén schoen werd teruggevonden. De andere schoen is nog steeds spoorloos.

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Misschien wel aardig om de  zangers eens op een rijtje te zetten :Dirigent Michel de Valk, pianiste Marjan Fey, koorleden,  Wil Diemel, Ron van Oostrum, John Kalksma, Piet IJsendorn, Cees van Oers, Peter Kuijpers, Paul Oorthuijsen, Wim den  Hartog, Wim van Breukelen, Adriaan Donze, Henk Wilkens, Ruud Boers, Gerrit Krikke, Wim Kalksma, Bertus van Heezik, Herman van de Ham, Henk Schasfoort, Hen Evers, Hans van Ede, Jan Bakker, Gerard Corbran, Dick Baars, Arlano Soplanit, Wim ten Broeke, Hans Termaat, Huib de Rooij. Jan Hulsink. Op de foto ontbreken  Jos Rütten, Bert Landman, Jan Schoenmaker, Joop van Vugt en Henk van Hattem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten