woensdag 19 maart 2014

Bosuilen en Futen.

Bosuil
In morgen rond acht uur richting Schiphol om neef Dirk van Garderen op te halen. Dirk logeert bij ons en is in Nederland voor een synode.
Toevallig is Dirk naast dominee ook nog een verwoed vogelaar. Laat hij dan toevallig op het juiste adres beland te zijn.
Het is nog mooi weer en het zonnetje laat zich goed zien. De tijd goed gebruiken omdat eind van de week het weer mogelijk omslaat. Ach vanuit Nieuw Zeeland naar Nederland is het maar zo’n 25 uur vliegen en na het avondeten mag hij naar bed.

Even uitrekken

Een flinke gaap

Moeder (of vader) slaapt

Hoor ik iets

Hallo, ik ben boven
Eerst maar wat kleine uitstapjes te beginnen bij de Bosuiltjes in Utrecht. Ze zitten er zeker nog. Bij aankomst zien we al een grote lens richting de top van een boom. En ja hoor alle vier de jongen zitten er nog en zijn in de afgelopen weken flink gegroeid. De ouwe zit lekker te slapen tegen de boom. De jongen slapen en kijken af en toe nieuwsgierig naar beneden.
Daarna naar de Haarrijnse plas waar een groepje Geoorde futen moeten rond zwemmen. Er staat veel wind en dat is goed te zien aan het wateroppervlak met op sommige plaatsen flinke golven.

Geoorde futen

Geoorde futen

Kuifduiker en Geoorde fuut

Kuifduiker en Geoorde fuut
Vooraan in de plas vinden we de Kuifduiker en een Geoorde fuut in rustkleding. De bonus is het samen opzwemmen van de Kuifduiker met de Geoorde fuut. Leuk om zo het verschil te laten zien tussen beide soorten.
Verderop in de plas zwemmen vier Geoorde futen. Mooie beestjes om te zien. Nu mag de Fuut altijd al op mijn belangstelling rekenen. Mooie kleuren en een prachtige uitstraling. De Futen bij de Rietlanden gaan dan ook op de foto.
Op de vraag, of er al Ooievaars gezien zijn dit jaar hoefde ik geen antwoord te geven. In het weiland liep een Ooievaar tussen de Grutto’s te stappen.

Fuut

Ooievaar

Torenvalk

Witte Kwikstaart
De Witte Kwikstaart en het Torenvalkje pakken we ook maar even mee. Kortom het was een lekker vogelmiddagje voor de Nieuw Zeelander.

Dirk van Garderen

1 opmerking:

  1. Jij bent vast blij dat je voor gids mag spelen! Leuk, vooral de kuifduiker en de geoorde op een foto. En wat groeien de uilen hard zeg!

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen