zaterdag 21 april 2012

Excelsior en Excelsior

Politie Muziekgezelschap Excelsior, Gooi en Vechtsteek
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior was vrijdag 20 april 2012, als gastkoor, aanwezig tijdens het voorjaarsconcert van het Politie Muziekgezelschap Excelsior, Gooi en Vechtstreek in het Theater Gooiland te Hilversum .
Een mooi combinatie, beide dragen de naam Excelsior en beide maken ze deel uit van de nieuwe politieregio Midden Nederland en beide maken ze muziek.
Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Vooraf werden de gezamenlijke nummers nog even doorgenomen. En beide hadden goed gestudeerd, de muziek en de koorzang vielen keurig samen.
Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Vanzelfsprekend opende het muziekgezelschap de avond met een aantal nummers. Vervolgens beklom ook het koor het podium en werd er gezamenlijk het nummer “What would I do without my music?” ten gehore gebracht.
Het politiekoor zong daarna “Jerusalem” “Quatro cavai che trottano” “Whispering Hope””I’m gonna walk” en “ Amen”.


Voor de pauze werd er samen met het muziekgezelschap afgesloten met het “Conquest of Paradise”
Na de pauze, waarbij het muziekgezelschap, de jasjes verruild hadden voor de vestjes, werd door hen een aantal luchtige nummers gebracht.


De politiekoor Excelsior zong vervolgens “An American Trilogy” ”The Rose” ”Yellow Bird” waarbij Marjan alle toetsen luid deed klinken, “Jacob’s Ladder” en “Adieu, mein kleiner Gardeofficier”.
Gezamenlijk werd tot slot “Seventy Six Trombones” ten gehore gebracht.

Het muziekgezelschap slot het concert af met de Politiemars Gooi en Vechtstreek.
Maar ja, wij als Utrechts koor hebben natuurlijk ook ons eigen melodietje en konden dus niet achterblijven, en zetten in met “als ik boven op de Dom kom”
Oké, onze gastheren en dames, wilden toch de laatste noten laten horen en zetten nogmaals de Politiemars in.
Marjan Fey
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond, waar goed gezongen werd door het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior, dat met 26 zangers op de planken stond. En natuurlijk onder leiding van onze dirigent, Michel de Valk en met begeleiding van Marjan Fey op de piano.
Michel de Valk

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er prachtig uit!
    Marco, broer van Jos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een ontzettend gezellige avond. En een goed optreden van beide gezelschappen. Groeten van de ouders en kennissen van Jos Rütten

    BeantwoordenVerwijderen